4 Ekim 2011 Salı

Yol Hali


Bir seyahate başlarken, bindiğiniz otobüste/trende/uçakta daha önce hiç görmediğiniz insanların yüzlerine bakıp olası kaza, kaybolma, düşme  ve Lost benzeri senaryolar çerçevesinde "Kimlerle yola çıkıyorum?" dediğiniz oldu mu??

Benim olur. Bu günkü gibi. Hayatları hakkında hayali şeyler düşünürüm. En küçük telefon görüşmesi ve muhabbet sonrasında da öyle olmadığını öğrenip şaşırırım. Acaba hangi duygularla çıktılar yola, kimin için düştüler, eşyalarını bavula sığdırmak için neleri koymaktan son anda vazgeçtiler...

***

Yine bir bebek vardı yanımda. 6 aylık. Melek gibi. Nisa adı. Bu bir işaret mi? Bu ara bebekler, çocuklar yol arkadaşım. İlginç...

***

Aç kollarını zalim K. terminali!! Ben geldim. Bu sefer acı biriktirmeden döneceğim  sana. Gözlerim kupkuru olacak sana geldiğimde. Kararlıyım.

***

Kalbim soğudu. Buz kesiyor. 
Yabancıyız.



3 yorum:

  1. bir yolculukta ilk paragrafta yazdığın gibi hiç düşünmedim. insanların hayatlarını düşünür, kurgularım yolculukta, ama kaza hiç aklıma gelmedi.

    daha önce de benzerini yazdın sanki. ne sıkıntılar çektin ki?
    :)

    YanıtlaSil
  2. Neyin benzerini yazdım? böyle bir yazı mı?

    Sıkıntım kendime. Kimse bilmez. Kendi çapında işte :D

    YanıtlaSil
  3. Yolculuklar esnasında, kalabalıkta bende düşünürüm insanların hayat hikayelerini bazen mimiklerinden çıkarmaya çalışırım ruh hallerini.

    YanıtlaSil

Her fikir değerlidir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...