21 Aralık 2011 Çarşamba

Güle Güle 2011

Yeni mim konusu buldum ama kimse yazmadı. :( 
Aşk olsun a dostlar.
Neyse ben yazayım bari dedim, öyle başlasın. 
2012'den istedik istedik, bakalım 2011 bize ne vermiş. 2012 Mimimi okuyanlar bilir, "2011 Bana Ne Öğretti?" idi.

11 madde sunuyorum. Hepsi benim başımdan geçen olaylardan çıkardığım dersler değil elbette, tanık olduğum, gördüğüm durumlar da var.

1. Anladım ki, kısmetinde yoksa hiçbir şey olmuyormuş. Sen çalış, didin, kendini yıprat. Iı ııhh! Olmuyor, varsa nasibinde oluyor. Yoksa da ne bir ekmek ufağı ne bir su damlası boğazından geçer. Ama tabi, "kısmet" deyip yan gelip yatanlardan da olmamak lazım. Tedbir bizden, takdir Allah'tan. Her zaman.

2. Anladım ki, öyle herkese güvenmeyecekmişsin. Bu bilinen bir gerçek. Ama bende şöyle bir durum var, güvendiğim kişilere sonuna kadar güveniyorum. Nitekim sonunda beni yanıltanlar da oldu. Diğer taraftan hiç tanımadığım insanlara güvenim o kadar az ki. Yok hatta. Ama bir hareketleri, bir sözleriyle beni bundan pişman ettiriyorlar. Asıl güvenmem gereken insanların da onlar olduğunu görebiliyorum. Ve bunu görünce şaşırıyorum. Çünkü algımı o kadar kapatmışım ki. 

3. Anladım ki, insanlara öyle tepeden bakmayacaksın. Hooopp indiriverirler adamı. Böyle ortalarda "ben harikayım, her şey benim için, bir kendinize bakın" bakışlarıyla dolaşanların sonu belli. Özgüven iyidir, hoştur da bu kadarı fazla. 

4. Anladım ki, ne oldum delisi olmayacaksın. Görgüsüz olmayacaksın. Görmemişin biri... demesinler sana. Geçmişini unutup da insanlara "ezik" muamelesi yapmayacaksın. Buna bizzat tanık oldum, hadi hissettirilir de direkt "ezik" denmez be kardeşim. Ne bu ukalalık. Bir kendine bak sen. Senin çocuğun özel anaokuluna gidiyor, servise biniyor diye, devletin anaokuluna giden çocuğu hör görmek niye? Acayip insanlar yok değil. Komik, basit...

5. Anladım ki, elindeki  tüm fırsatları değerlendireceksin. Vakti zamanında kpss ile yatıp kalkarken yüksek lisans başvurularını kaçırmam affedilemez. Gireceksin tüm sınavlara, cebinde dursun. Gün geliyor işe yarıyor. Girmeyenden bir adım önde başlıyorsun bazı şeylere. Ya da saf saf bekliyorsun.

6. Anladım ki, İnsanları dış görünüşüne göre yargılamayacaksın. Bunu hepimiz içten içe -ister istemez- yapıyoruz. Ama an geliyor ki, hiç beklemediğin insanlar o kadar dolu dolu konuşuyor ki, ağzın açık sohbetini  dinliyorsun, Yaa, diyorsun, sen şimdiye kadar neredydin. Ya da tam tersi, adam sandığın insanların boş ötesi konuşması. Yazdıklarım hep bilinen şeyler ama tecrübe işte.

7. Anladım ki, her lafı her yerde konuşmayacaksın. Herkese söylemeyeceksin. Tutacaksın içinde, önemliyse. Bu yüzden konuşmayı sevmiyorum. Bana defalarca bu söylense de, sevmiyorum. Adamlar boş konuşurken ben hiç konuşmayım daha iyi. İyi bir dinleyiciyimdir aslında ben. Vakti zamanı gelince konuşurum elbet ama, yersiz de konuşmam. Mümkün olduğunca gereksiz konuşmalardan kendimi uzak tutmaya çalışıyorum.

8. Anladım ki, topluma karışacaksın. Ağzını açmasan da gireceksin farklı  ortamlara. Yaşam enerjini yeniliyor yaa. Yoksa tüm gün evde, kendini küflendiriyorsun, başka bir şey değil.

9. Anladım ki, arkadaşından aldığın kitabı okuduktan sonra geri getireceksin. (Mağdur benim.) Ya okudun götür işte, ne bekletiyırsun. Senin gibi okumak isteyenler de vardır belki. Bu sadece kitap için değil, emanet bir şeyler götürüldüğünde de geitirlmiyor. Denmiyor ki, "Şunumu getir." Ayıp. Yüzsüz olan biz oluyoruz.

10. Anladım ki, abartılı konuşmayacaksın. Aile faciasına bile sebep olabilir. Ne gerek var yaa?!! Üç duyduysan üçtür, onu beş yapmanın ne alemi var?!
11. Anladım ki, mime ben baş tutmayınca kimse yazmayacak. (Çok üzüldüm valla.)
 
Bu yazımı okuyan herkes mimlidir. Altını çiziyorum. Bu yazımı okuyan HERKES mimlidir. Ve 11 kişiyi mimlemekle de mükelleftir. Çünkü, takip etmediğim kişiler de okuyabiliyor, onlar da yazsın. Kısıtlamıyorum. Zaten kısa sürede dağılacağını düşünüyorum. (Ya da ilk mim faciam olur, elime yüzüme bulaştırırım. :p )

Sevgiler...






10 yorum:

  1. aa ben yazıcam bekle azıcık o kadar madde bulmak düzene sokmak zor oluyo:)

    Ayrıca hiçte eline yüzüne bulaştırmadın daha nasıl olacaktı ki:P

    YanıtlaSil
  2. senden birazcık -çok çok azcık- zaman istiyorum bu akşam pcyi elime alıcam hem 12 dileğimi hemde hemde 1 senede ögrendigim 11şeyi yazıcam bak söz. Dün gördüm ama uykum fazla olduğundan baktım hep uyku temalı dilekler aldı başını gidiyor kendime dur dedim ondan öyle oldu :D
    yayıcaz hep beraber mimini merak etme sen. hiç eline yüzüne bulaşmasına neden olur muyuz biz :D

    YanıtlaSil
  3. heh he :D canlarım benimmm.

    Amak-ı Hayal, tamam bekliyorum yazacaksanız aceleye gerek yok. Beklerim, bekleriz... :D

    seymsomething, sağol canım benim. Seni de bekliyorum. ;)

    YanıtlaSil
  4. hımm 2011 bana da çok şey kattı aslıdan vakit bulursam yanıtalrım bende ;)

    YanıtlaSil
  5. 2. şık benim 2011 de yasadıgım bi olyın aynısı :) ben yazsam aynen bu sekilde olurdu :P diger yazdıklarınada katılıyorum
    az konusmalı demissin ya az konusan konusmuyorsun cok konussan cok geveze derler insanlar hiç birseyle mutlu olmaslar oldugu gibi kabullenmeyi ögrenemiyoruz :P
    önemli olan kusurlar degildir önemli olan iyi kalpli olmaktır hiç birimiz mükemmel diilliz :P aşlallala bende döktürdüm bak simdi cok geveze bu kız diceksin :P

    YanıtlaSil
  6. Çoook keyif alarak okuyorum blogunuzu ve bende mim li olmasamda kendi blogumda yazıyorum. :)))

    YanıtlaSil
  7. İnan keyifle ve onaylayarak okudum. Her madde de kafamı sallıyorum :)

    Çok tsk ederim, çok düşüncelisin ama yaptım bu mimi :( benimki bu kadar detaylı degildi. Seni okumayı sevdim tskler..

    YanıtlaSil
  8. 20111 felaket yılıydı defolup gıtsın artık :)

    YanıtlaSil
  9. Syhn, teşekkür ederim canım. Vaktin olursa sana kattıklarını da okumak isterim.

    essu, tuhaf bir duygu değil mi güvenmek ve güvenememek? Sonrasında da şaşırmak. :D Yok canım, ne geveze diyeceğim. Herkes burada yazıyor, yazmalı. Normal hayatta konuşamadıklarımızı bazen burada dile getiriyoruz. Doğru diyorsun, kusursuz olmak mümün değil. Kalbimiz temiz olursa onları örtebiliriz.
    Teşekkür ederim yorumun için. ;)

    gulsah, olsun yaa okuyan herkes yazsın dedim ben. Teşekkür ederim gerçekten.

    Aslı'cım, teşekkür ederim canım. Okuyacağım ben de senin yazdıklarını. Hemen...

    biricitconsungunlugu, kimimiz için öyle oldu, haklısın. İnşaallah 2012 daha iyi gelir ;)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir mim olmuş canım.yanıtlamak isterdim ama sanırm okumak için geç kaldım biraz:)
    eline sağlık diyorum.Okunmaya değer bir post hepimiz için gerekli bu öğretiler.Sen mim yazmaya devam et ben cevaplarım,henuz son mimi cevaplayamadım ama bugun yazıyorum:)

    YanıtlaSil

Her fikir değerlidir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...