27 Aralık 2011 Salı

Not Defterimden Kopanlar



Bugün akşam saatlerinde bir "Öykü" dünyaya geldi. Allah analı babalı büyütsün inşaallah.


                                                                                                                                                         ***

Dün annemi üzdüm, çocuk yerine koymuşum.  Ben de üzüldüm. Sonra o da beni üzdü, çocuk yerine koyarak. Çok kızdım, sinirlendim. Baktım sürdürecek, dedim "Affedebilirim, ama bir şartla." Biliyorum ya, yine sonuçta ben yapacağım. "Bana kısır yaparsan anlaşırız." Nasıl olsa kendi ellemeyecek. Yapmadı. Babam hamsi almış, tavada hamsi yaptı. Böylece ilk hamsi tava tatma deneyimim de başarısızlıkla sonuçlandı. Kıyamadım yemeye. Palamut olsaydı neyse, yerdim yani.
Kendi bilir.

***


Bu arada  geçen gün akşama kadar hastanede idim. Çok güzel sonuçlar aldım. İlk olarak nur topu gibi bir fıtığım varmış. Fıtık başlangıcı dedi doktor, gözüm tutmasa da, doğru yani. O etmedi, omurga eğriliği çıktı. Skolyoz deniyormuş, bayağı araştırdım. Bel ve bacak ağrılarımın sebebi oymuş. Doğuştan da olabilirmiş, 13-14 yaşlarında da. "Küçükken çok kitap taşıdım sırtımda." dedim. Doktor güldü, "Aaa evet, olabilir." dedi. Refleksleri ölçmek için tornavida getirten bir doktordan bahsediyorum. Komik. Gerçekten eğrilik var ama yaa. Röntgen çekildim, röntgen çeken çocuk eline alıp röntgene bakında "Ya sen yamuk falan yatmadın, düz yattın de    mi?" dedi. Ta orada anladım bir şey olduğunu. Doktor da bakınca öyle söyledi. Ben de eve gelince kontrol ettim, bayağı bayağı bir sağa sapma var yani, nasıl becerdiysem. Sol tarafım daha alçakta duruyor. Sanırım 15 yıl çalışmamın bedelini bu şekilde ödüyorum. Her 10 kişiden birinde oluyormuş. Her 10 kızdan birinde, her 20 erkekten 2'sinde. Ama nasıl oluyorsa kızlarda daha çok görülüyormuş. :D  Öyle yaa, sorma. Egzersiz verdi, onları yapıyorum ama bir derece işe yarar. Sonra eğer o kayma artarsa cerrahi müdahale gerekiyormuş, vida falan takılıyormuş baktım da. Hayırlısı... Yeni yılda sağlık beklerken, başlangıcı yapmışım meğer.



***



Kitapta sayfaları çevirirken sayfanın kenarı parmağını kesiveriyor ya birden. İncecik sızlıyor. Ama dolu dolu kan geliyor. Sırtından bıçaklanmak gibi. Güvendiğin birinden ihanet görmek gibi. İncecik bir sızı işte.


***

Şimdiye kadar msn'de yazmayan, telefonda konuşmayan Hollanda'daki kuzenim bir Türküye türküsü tutturmuş. Bu gece Türkiye'ye gelecekler. Artık yazıyor, "nasılsın ablacığım?" diye inini cinini soruyordu yani. Ergenlik herhalde. Özlemiş.

***

Hayatta cevapları bildğimiz halde, çok da emin olduğumuz halde neden hep yanlış şıkkı işaretliyoruz? 

***

Tarih çalışırken bol hayal kuruyorum. Ne olurdu sanki o yüzyıllarda yaşamış olsaydım. Orta Asya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında  şad olan ağabeylerimle at koştursaydım, saçlarım rüzgarda dalgalansaydı. Sürek avlarına katılsaydım, toylara... Yuğlarda sagular yaksaydım. 


***


Cennete "uçmag" deniyormuş İslamiyet Öncesi. İlginç, etimolojisini merak ediyorum açıkçası.
Mekanınız uçmağ olsun atalarım.

***

Sağ olsunlar, bir yıl boyunca yememişler içmemişler Eğitim bilimlerine yeni kavramlar eklemişler. Ne gelişim meraklısısınız. Artıyor kardeşim   yaa. Ösym de sormuyor zaten, beynimizi dolduruyoruz boş yere. Yok efendim androgoji,  tuning, konnektivizm, şelale modeli. Sargın eğitimi yeni çıkmıştı bir de algın eğitim çıkmış. Bu ne yaa??

***

Saçla oynama hastalığım var. Evet, hastalık bence. Bağımlılık. Sigara gibi alkol gibi. Bırakamıyorum. Engel olamıyorum kendime. Temelinde psikolojik nedenler olduğunu düşünüyorum ama inanmıyorlar bana. "Tamam" diyorum, "artık oynamıyorum" bir süre sonra bir bakıyorum elim yine gitmiş. Sırf bu yüzden bir şeyler yiyorum, kilo alacağım yaa. Dökülüyor ya bir de, sinir oluyorum. 
Bir çözüm, bir çözüm...









3 yorum:

  1. saçla oynama hastalığı cidden psikolojik çocukluktan gelen birşeylermiş. çocukluğuna inmek lazım yani :)
    -
    hemera

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun. Kuzenimde de var Skolyoz rahatsızlığı. Sırt ve bel ağrıları fena can acıtıyormuş. Ama tedavi ile iyileşmek mümkünmüş. Allah şifa versin. Yeni yılla sağlıkda gelsin hayatınıza. :))

    YanıtlaSil
  3. hemera-nyks, bence de öyle ama neden bilemiyorum. Saçsız kalacağım sonra, fena olacak yaa. :D

    gulsah, evet, çok fena ağrısı. Çok teşekkür ediyorum, inşaallah ilerlemez. Sana ve kuzenine de sağlık getirsin inşaallah.

    YanıtlaSil

Her fikir değerlidir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...