20 Aralık 2011 Salı

Yeni Yıl, Yeni Yıl, Yeni Yıl... Mimi

Sevgili 2012,
Nereden sevgili oldun bilmiyorum ama lafın gelişi. Biliyorsun, henüz tanışmadık. Bu ara herkes seni bekliyor. Senin güzel şeyler getireceğine inanıyoruz hep. İsteklerimizi gerçekleştireceğine, bizi mutlu edeceğine dair bir umut var içimizde. Eeee, senden naber? Hazır mısın peki sen? 2011'i kovalayıp 365 günlüğüne oturacaksın tahta. Hadi gene iyisin... Hazırlıklarını tamamladın mı? Bak işe yarar bir şey olmayacaksa, hiç gelme daha iyi. Memnunduk yani 2011'den, ne olmuş ki...

Dedim ya, herkes -özellikle blog arkadaşlarım- senden güzel dileklerde, isteklerde bulunuyor. Bana da Sevgili Mia'dan mim geldi. Öncelikle ona çok çok çok çooooook teşekkür ediyorum, beni hatırladığı ve bu güzel mimi bana yolladığı için. (Geç olduğu için de kusura bakma, olur mu Mia? ) Senden 12 adet mini mini dileğimi yazmam isteniyor. ALLAH'ın izniyle, isteklerimi gerçekleştireceğim bir yıl olursun inşaallah. Yüzümüzü kara çıkarmazsın. Görelim bakalım... 


1. İstiyorum ki, bu sene iş sahibi olabileyim. Değerli hükümet görevlileri, uygun görürse atamam olsun ve mesleğimi elime alabileyim. Ne ücretli ne de dershanelerde uğraşmayayım. Dört sene kafa yorduğum, üniversitemi birincilikle bitirdiğim ve gerçekten hak ettiğimi düşündüğüm için bana bu mesleği emanet etsinler. Öğrencilerim olsun. Ama not düşüyorum, hayırlı ise olsun. Onun haricinde Ocak-Şubat döneminde yüksek lisans başvuruları bir çok üniversite tarafından açılsın. Bunu daha çok istiyorum. Aslında ikisini de istiyorum. Bir süreliğine. 



2. Ailemle, sevdiklerimle mutlu, HUZURLU bir sene istiyorum. Hatta seneler... Senden sonrakilere öğütleyebilirsin sevgili 2012. Hiç fena olmaz yani. Gerçek anlamıyla huzur istiyorum. Stresin, gözyaşının, hastalığın olmadığı günler geçirmek istiyorum. Üniversitedeki 60'lık bayan prof. hocamız gibi, altında kırmızı ekose etek, boynunda kırmızı şal ile, yeni yılı ve her günü şen kahkahalarla karşılamak istiyorum. Yüzüm gülerken içim de gülsün istiyorum. Çok şey istemiyorum bea 2012. Yap bir şeyler...



3. Bana kalsa bu iki maddeyi 6 kez tekrarla 12 dilek yaparım ama madem mim böyle yazalım bakalım. Bir diğer isteğim lütfen şu lanet olası terör bitsin. Kökü kurusun. Doğu denince tüyler ürpermesin, analar oğullarını rahatlıkla askere göndersin, öğretmen arkadaşlarım, doktorum, polisim, memurum rahatça görevini yapsın, vatan için. Nifak tohumları yeşermesin tüm Türkiye'mde. Kardeşlik boy versin.



4. Ne olur, bana pişmanlık, vicdan azabı getirme. "Vay be, neler yaşadım, ne seneydi!" ama dediğim bir yıl ol 2012. İyi, güzel hatırlayayım seni. Dolu dolu yaşayabildiğim, hayatımda unutamayacağım anılara ev sahipliği et. Nasıl olur, ne olur bilmiyorum ama öyle hatırlayayım. Keyifle, mutlulukla dolu.

5. Merak ettiğim tüm kitapları okuyabilme, filmleri izleyebilme imkanı ver. Tabi parasını da please... :D






6. Alabilir miyim bilmiyorum ama -ya da ne zaman- Peugeot 407 istiyorum. Artık 2032 mi olur 2012 mi bilmem.





 
7. Hiç farkında olmadığım bir yeteneğimi keşfedeyim. Müzik, resim, spor vs. Kendime şaşırayım ve bu yeteneğmi geliştirmek için elimden geleni yapayım. Güya keman dersi alacaktım atansaydım. Hey gidi...
8. Sosyal hayatım biraz genişlesin, arkadaş çevrem artsın, tüm yıl evde vakit geçirmeyeyim. Ailem de buna ses çıkarmasın. Gezeyim, tozayım. Güzel, yüreği temiz insanlarla karşılaşayım.

9. Aklıma gelmiyor bir şey yaa. Ben aslında küçücük şeylerle de mutlu oluyorum ama bu istekler olmayınca da olmuyor. Hah, bana hırs verme. Hırs verme 2012.

10. Aldığım kararları sonuna kadar tutabileyim. Vazgeçmeyeyim, pişman olmayayım, dönmeyeyim.

11. İyi bir telefon, dokunmatik ama, ipad ve ipod hiç fena olmaz. Şu an çok arzulamıyorum ama maaşa geçebilirsem daha çok isteyebilirim.

12. Veee son olarak, hak eden, kalbi temiz herkesin Rabbim'in izniyle dileklerinin gerçekleşmesini istiyorum. Arkadaşlarım, kardeşlerim ne isterse elde etsinler, çok sevinirim, hiç üzülmem. Türkiye'de ve dünyada hayırlı ise eğer, herkesin gönlüne göre olsun diyorum. Ben de dahil. 

Benden bu kadar eyy 2012! Senin için fazla mı, gücün yeter mi bilemem ama istemek bedava nasılsa. 
Rabbim biliyor, duyuyor nasılsa.


Mimlediklerim ise,
Amak-ı Hayal, crazywomanrosemary, Pollyanna, moda_kesh, esved, seymsomething, essu, ilk-kar, NABRUT, Aslı, Syhn ve Missbone. Hepinize kolay gele. Yazdınız mı bilmiyorum ama benden olsun bu da. 


***

Ve düşündüm de, hepimizin yeni yıla dair ümitleri, istekleri var. Fakat geçtiğimiz (henüz geçmedi) yılı nasıl değerlendirdik? Neler yaptık, neler öğrendik, hangi dersleri aldık? Benim üzerine durmamız gerektiğine inandığım bir konu bu. 2011 bize ne öğretti. İşte benim ilk mim'imin konusu: 2011 BANA NE ÖĞRETTİ?

Şu an itibarıyla öncelikle yukarıda mimlediklerim ve sonrasında bu yazımı okuyan herkes (yapmak isteyenler tabi) 2011 Bana Ne Öğretti? çerçevesinde 2011'in neler öğrettiğine, hangi dersleri almamızı sağladığına dair yazsın. Ve 11 kişiyi mimlemek de gerekiyor. 
Örnek, insanları dinlemeliymişim. Kınamamalıymışım, şunu şöyle yaplaıymışım, bunu böyle yapmamalıymışım gibi.  Anlamışsınızdır artık.

Bari 2011'in de muhasebesini yapmış olalım, ki yaşadıklarımızdan bir anlam çıkaralım.
Herkese sevgiler... 
Şimdiden mutlu yıllar...






15 yorum:

  1. sanırım 12 adet yeni yılda ne istediğimi soruyorsun doğrumu anlamışım:)

    YanıtlaSil
  2. Amak-ı Hayal, evet aynen öyle. O birinci mim.
    Bir de ben yeni bir mim konusu buldum, onu da yazmak istersen listede varsın yine. O da, 2011 Bana Ne Öğretti konulu.

    YanıtlaSil
  3. sen ne öğretmenisin:)

    İnşallah tüm temennilerin gerçek olur canım.

    Ben senin kadar 12 madde yazabilir miyim bir deneyelim bakalım:)

    Teşekkür ederim mim için..

    YanıtlaSil
  4. aklıma gelirse güzel bişey onuda cevaplarım kolları sıvayalım bakalım:)

    YanıtlaSil
  5. Türkçe.
    :D
    İnşaallah canım, herkesin olur umarım.
    Rica ederim, dene sen, yaparsın. ;)

    YanıtlaSil
  6. offf şu türkçeyle aram bazen öyle kötü ki hala bağlaçlar falan ne ayrı yazılır ne bitişik hepsi karışıyor hele senin gibi birileri okurda bu ne biçim yazı yazmış der diye çok sıkıntı yapıyorum:P

    Sen beni eklesen olmaz mı ya arada bir sorarım sana bişeyler :(

    hayalderinligi@hotmail.com

    Ricaaa:(

    Gel benim öğretmenim ol valla hiç gık demem:D

    YanıtlaSil
  7. İnşallah ataman en kısa zamanda gerçekleşir. Bir de en çok hpşuma giden 4. madde oldu. 2012 umarım hiç kimseye pişmanlık ve vicdan azabı getirmez.

    YanıtlaSil
  8. Bunu cevaplamıştım benn :)
    Yine de teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar. Ben de bu mimi yeni yaptım :) Selamlar.,

    YanıtlaSil
  10. Amak-ı Hayal, dert etme, hepimiz hata yapıyoruz sonuçta. Göz aşinalığı bende artık o yazım yanlışları, gözümü tırmalıyorsa bilirim ki yanlıştır. Zamanla...
    Ekliyorum birazdan, merak etme.
    Çok eğlencelisin, sevdim seni. :D

    Şiv'a, teşekkür ederim, inşaallah olur. Evet, benim için önemli bir madde. Pişman olacağım şeyler yapmak istemiyorum. Kimse istemez.

    Missbone, son yazılarına baktım ama demek ki gözümden kaçmış. Ben teşekkür ederim, okuyacağım seninkini de şimdi. Eğer istersen 2011 Bana Ne Öğretti konulu mimi yazabilirsin, çünkü mim listemde varsın.

    Ahu, merhaba, hoşgeldin. Evet, senin dileklerini de açtım, hemen okuyacağım. İnşaallah hepsi gerçek olur. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Canım bu mimi gerçekleştirdim..yanıtların çok içten bende ilk iki maddeyi ve içindekileri çoğaltırdım..güzel dilekler..:)yeni yılın gönlünce olsun..sevdiklerinle ve sevenlerinle..

    ha bi de bizlerle emi?.;)

    YanıtlaSil
  12. crazywomanrosemary, yeni 2011 mimin de var ama

    YanıtlaSil
  13. Keyifle okudum ve bende izninizle blogumda 12 dileğimi yazacağım. :))

    YanıtlaSil
  14. Tabi ki, izin ne demek. Yazın, ben de okumaya gelirim ;)

    YanıtlaSil
  15. teşekkür ederim :) insallah dileklerimiz kabul olur cok güzel yazmıssın ♥

    YanıtlaSil

Her fikir değerlidir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...