14 Mart 2013 Perşembe

Kitaplarım



Herkese merhaba,
Son yazımın üzerinden yaklaşık iki ay geçmiş. O kadar çok yoruluyorum ki okulda. Yeni yeni havalar ısınmaya başlayınca biraz daha kendimi dinlenmiş hissediyorum. Bahar da geldi sayılır. Halbuki iş yüküm daha da arttı. Okul çıkışı 8. sınıflar için kurs açtım. Eve daha geç geliyorum. Ayrıca ikindi dönem önemli günler ve haftaların kutlamaları çok daha fazla. Ve okulun Türkçecisi olarak tüm yük bende. Yoruluyorum ama severek yapıyorum. Öğrencilerime kızıyorum bazen ama sevdiklerim de çok var. İçleri temiz ama akılları başka yerde. Kaygısı olmayanlar daha çok üzüyor.

En son 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programını hazırladım ve tüm okul çok beğendi. Ama bazı öğretmenler bundan rahatsız oldu. Şöyle ki, "Fazla abartma, yoksa bizden de daha iyi daha güzel ister okul idaresi." dediler. Umurumda değil. Benim ilk senem ve okulumuzun imkanları çok. O yüzden kendimi geliştirmem açısından benim için büyük bir fırsat olarak görüyorum bunları. Düşünün okulun en haylaz çocuğuna oratoryoda görev verdim ve tüm okul şaşırdı. Ve güzel de yaptı kereta :p Şimdi sırada Kütüphaneler Haftası var, çocuk peşimden koşuyor "Bana görev vermeyecek misiniz?" diye. :) Bakalım, aklımda çok ilginç fikirler var, becerebilirsem. 

Okulun dışında hafta sonu seminerlerim çok şükür bitti. Artık hafta sonu dinlenebiliyorum. Ve nişanlım bulduğu her fırsatta geliyor ve beraber nişanlı olmanın tadını çıkarıyoruz. Beraber vakit geçiriyoruz. Beraber olacağımız vakitleri dört gözle bekliyoruz. Hayırlısıyla...

Bol kitap okuyorum. Şubat Ayı Kitaplarım;

- Efsane & Bir Barbaros Romanı / İskender Pala
- Piraye / Canan Tan  (Sırf kız öğrencilerim benden istediler diye aldım ama onlara vermeden önce kendim okumak istedim.)
- Tol / Murat Uyurkulak
- Divan / Irvin D. Yalom
- Mrs. Dalloway / Virgina Woolf

Şu an fotoğraf makinem yanımda olmadığı için fotoğraf koyamıyorum ama en kısa zamanda renklendireceğim yazımı. Özledim kitap muhabbetlerini ve fotoğraflarını. Yazmayı zaten...

Mart Ayı Okumalarım ise hala devam ediyor tabi;

- Semaver / Sait Faik Abasıyanık  (Yine bir öğrencim istedi, ben de tekrar okumuş oldum.) 
- Türkçe "Off" / Feyza Hepçilingirler 
- Engereğin Gözü / Zülfü Livaneli
- Hikayem Paramparça / Emrah Serbes
- Yusuf ile Züleyha / Nazan Bekiroğlu 

Mart ayında daha çok okumuşum ama kitaplar önceki aya göre daha kısaydı. Ve daha hızlı okunacak şekilde akıcılar. Zamanla hepsinden bahsedeceğim inşallah.

Şimdilik,
hoşça kalın...








6 yorum:

  1. böyle ögretmenler lazim iste! :)

    ve her ay icin kitap secmen ne kadar güzel, bende mi yapsam acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyacaklarım, Okuduklarım ve Okumak İstediklerim tarzında liste oluşturmak daha rahat oluyor. Her şey açık, sadece okumak kalıyor. Öneririm. :)

      Sil
  2. Birileri iş yapmaya üşeniyor diye sizin de yapmamanız beklemeleri ne ilginç. Eğitimci olaçaklar güya. Öğretmen olsam bende yaramaz öğrenciye görev veriridim. Diğerlerine göre sosyal projelerde daha fazla topansiyelleri olduğunu düşünüyorum. Öğretmen olsaydım öğrencilerden sesli kitap okumalrını isterdim. Daha acık ifade ile görme engelliler için kitap okuma. TRT'nin radyo piyesleri vardı eskiden o tarz bir şeyler olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tiyatro, piyes gibi etkinliklerde, derslerde başarılılardan daha iyiler. Kendilerini daha iyi ifade ediyorlar. Evet, proje ödevlerim arasında kitap okuyup kaydetme de var. Tabi önce masalları yapıyorlar.
      O kadar garip eğitimciler var ki, bunlar daha normal sayılabilir.

      Sil
  3. Şu "ne gerek var canım" "bana değmeyen yılan 40 yıl yaşasın" cılar taifesi her yerde var sanırım
    Bu tiplere aldırmadan istediğini yapmak en iyisi..
    Rabbim kolaylıklar versin,çocuklarla uğraşmak zor meslek
    Bu arada blogunda yorumlara harf doğrulaması çıkıyor,belki haberin yoktur diye söylüyorum
    Çünkü başlarda benim de blogumda çıkıyormuş da haberim yokmuş:)
    Kaldırırsan eğer sana yorum bırakmamız çok daha kolaylaşacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çocuklarla uğraşmak çok zor ve yorucu. Ama bazen öyleleri denk geliyor ki, çok da zevk veriyor insana.
      Aaa, yeniden açtığım için olabilir, önceden yoktu. Söylediğin iyi oldu, çok sağ ol. Kaldırayım hemen. :)

      Sil

Her fikir değerlidir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...