25 Eylül 2011 Pazar

Sonbahar Uykusu


"Sonbahar hüzün kokar, sarı sarı... Yaprak düşer yere, hayâller düşer suya, gözler dalıp gider uzaklara...
Sonbahar, biten bir aşktır."

Ve gelir sonbahar...  Hüzünle, hayal kırıklıklarıyla, "her şeyin bir sonu vardır!" düşüncesiyle, rüzgarıyla, yağmuruyla gelir, yerleşiverir kucağımıza. Git diyemezsin, yazın tadını alamamışken kapını çalan bu misafiri geri çeviremezsin. Hayatının bir köşesine koyuverirsin, gitmek istediği zamana kadar ağırlarsın.  Getirdiği soğuğu, kuruluğu, solmayı, ölmeyi, yaşlanmayı, acıyı öpüp alnına koyarsın çaresiz...  

İnsanın hayatının muhasebesini yaptığı mevsimlerden biridir sonbahar benim için. Kıştan da öte yakar yüreğimi. Ümit ettiklerimin boş hayaller olduğunu anlamam, yorganın altına girip bir daha çıkmamacasına gömülmektir. Ne perdeler açılsın, ne bir ses duyayım, öleyim öleyim öleyim... Ben de sonbahar uykusuna yatayım, ilkbahar gelince haber verilsin açayım gözümü yeniden bir doğuşa. Bu da başı ve sonu boş bir umut... Unutun gitsin. 

Hoş geldin sonbahar... 
Ve ben de hoş geldim iç karartıcı bir başlangıçla...





7 yorum:

  1. Yeni bir blog anlaşılan. Hoşgeldin aramıza.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. :) ay yapma be. sonbahar en sevdiğim mevsim. sonbahar-kış depresyonuna girenlerden misin yoksa :) bak blogumda birkaç tane sonbahar yazısı yazdım son günlerde. okusana. sonbahar evet bence yılbaşı gibi. ve yeni kararlar alma zamanı, enerjinin yükselme ayı. :)

    bi de bak burdaki foto da profil foton da çok hoş.

    :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgiler K.C.S. Hoşbulduk diyorum, evet yeniyim ama sizin gibi güzel blogları okudukça yazmaya utanıyorum inanın. Ben hep okuyayım, dinleyim yaaa. :)

    deeptone, bir kere yaşadın mı o hissi, sanki her sonbahar aynı duyguları yaşayacakmışsın gibi geliyor. Ki gerçekten de öyle, tüm olumsuzluklar, "yolunda gitmiyor"lar bu mevsimde denk geliyor sanki. Tüm nerjimi toplamak için uğraşıyorum ama bu ara yüreğime güneş doğmuyor. :(

    Çok teşekkür ediyorum bu arada beğenin için.
    ;)

    YanıtlaSil
  4. hımmm şu sonbahar düşüncesini değiştir sen. kendini hazırlama gelecek olan sonbahara. geçmiş sonbaharlar örnek olamaz. sonbaharın ne suçu var. :))))

    YanıtlaSil
  5. Sonbahar masum, hatta suçlu sayılabilecek son şey. Yüklediğim anlamı elbet değiştirebilirim, tabi zamanla. Deneyeceğim... ;)

    YanıtlaSil
  6. Hosgeldin blog dünyasina. Umarim burada coook güzel paylasimlar yasarsin.
    Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  7. Hoşbuldum KelebekGibi, gerçekten hoş buldum. Güzel şeyler yaşayacağıma inanıyorum. Ne mutlu bana, böyle yüreği güzel insanlarla bir arada olduğum için.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Her fikir değerlidir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...