12 Ocak 2012 Perşembe

Karlı Bir Günden


Kahvaltımı yaptıktan sonra güzelce süslenip dışarı çıktım. Ahenkle yağan kara karıştım. Kar tanelerinin gözlerime girmesine, burnumu kıpkırmızı yapmasına, çizmelerimi ıslatmasına müsaade ettim. Geçen sene okuldan çıkınca karanlıkta telaşla karın altında yürüdüğüm günler geldi aklıma. Güldüm. 

Önce hocamı ziyaret ettim. Onu pek dertli gördüm. El alemin dedikodusu eksik olur mu? Yıpranmış.

Ardından alışverişimi yaptım. Tek başıma. Kasiyer kız benimle dertleşti. Gülerek ayrıldım. 

Gelince aldıklarımı yerleştirdim, battaniyemin altına gömüldüm. Annem -sağ olsun- birer  kahve yaptı, onu içtik. Akşama da babam patates kızartması yaptı, acıkmış ellaam. :D Annemin gözüne pek bir güzel görünmüşüm, defalarca öptü, sarıldı. Gözünde hala bebeğim yaa.


Bu soru da beni çok güldürdü. Benzetmeye bakın, ders araç gereçleri kozmetik ürünlere benzermiş. Kullanıldığında dersi güzelleştirirmiş. :D Buraya kadar sorun yok da, şıkları benzetmeyle düşününce komik geldi. Daha çekici hale gelir, diyor. Farklı duyu organlarını işe koşar, diyor. :D ya da ben farklı tarafa çektim, ama çok derin düşünerek yazdıklarını sanmıyorum. Hay Allah :))


 Babamın elleriyle soyduğu portakalımı yerken de yine bu çeviri harikasına rastladım: "Geçekten tahtalı köye göçmek istiyorsun, değil mi?" 


Yine Secret Garden'dan.
Bölüm 15.







Benden bu günlük bu kadar. Yine planladığım gibi gitmedi ama mutlu hissettim bugün kendimi. Sebepsiz. Mi acaba??

***

Telefonla konuşurken, aynı zamanda, bir şeyler yiyen insanlardan hoşlanmıyorum. Saygısızlık gibi geliyor bana. Bir an evvel kapatmak istedim. Zaten aradığıma memnun kalmamış gibiydi arkadaş.

***

Uzağınızda ama her daim aklınızda, size imkansız gelen hatta sevmesini bekleme ihtimali bile olmayan ama sizi çok seven birinin olması içimi ürpertiyor. Yok imkansız yani, olacak şey değil, diyorum. Ben ne yapıyorum, diyorum ama doğru yani. Korkutucu geliyor. Silkinip atasım geliyor bazen ama olmuyor. Geçmeyecek.

***

Bir plan yapmalıyım. Çok düzensiz geçiyor günler.

























11 yorum:

  1. Düzensiz günleri özlüyorum ben de:)
    Ne hoş birgün geçirmişsin,imrendim :)
    Nice nice güzel günlere :)

    YanıtlaSil
  2. **ZEL**, öyle mi dersin? Ben de günü çalışarak geçirmeyi özledim. Ev çok rahat, harika da bir işim olsa artık.

    YanıtlaSil
  3. mutlaka planlı ve programlı olmalı. Ne güzel ailen seni destekliyor . Her zaman senin yanında..

    YanıtlaSil
  4. Kasiyer kızla konuşma sonrası gülerek ayrıldım demişsin, ne güzel. Ailenin sıcaklıgı, annenin sarılmasını nasıl güzel yansıtmışsın :)

    Ah benimle aynı düşünen biri :) telefonda konuşurken birileri bişeyler yapıyosa, bir şeyler yiyosa kapatıyorum. Bu bana verdigi degeri-degersizligi gösteriyor bence, sevmiyorum..

    YanıtlaSil
  5. Profösör, bir plan yapmak aklımda ama elim değmiyor, yapacağım inşaallah. Evet, çok şükür ailem yanımda, hele annem her an güzel haber alacağım diye heveslenip duruyor.

    Aslı, bence de yaa önemsemezmiş, dalga geçermiş gibi. Aynısını bir de sen yapacaksın o zaman bir daha yapar mı?!..
    Teşekkür ederim canım. İlgin ve güzel yorumun için. Arkadaş sıcaklığı da oldu, tamamdır her şey... ;)

    YanıtlaSil
  6. çeviri harika.40 yıl düsünsem aklıma gelmezdi.:D
    telefon konusunda öyle düşünmüyorum telefonda herkesle konusmam zaten çokk samimi oldugum kişilerle konusurum ben rahatsız olmam aksine teleofndayken ikimiz yemek yaparız falan neden bilmiyorum ama ben öyle hissetmiyorum :D
    niyee bence hiç de boş geçmemiş güzel geçmiş günün :)

    YanıtlaSil
  7. bende tanımadığım insanlardaki sebepsiz sıcaklığı seviyorum.. karşılığında bişey beklemeden yapılması galiba sevmemdeki sebep..
    kasiyerle dertleşmek, hayatından verdiğin dakika ama karşılıksız.

    YanıtlaSil
  8. Volante, senin telefon konuşman ağayrı bir durum, yani niyet benimkinden farklı görünüyor. Ha çok sevdiğim biriyse tahammül edebilirim ya da söylerim en azından. Benimki devamlı yapılan bir şey. Ve seninki kadar saf değil galiba. Teşekkür ederim ayrıca, senin günün de güzel geçsin. ;)

    YanıtlaSil
  9. Saadet, doğru diyorsun. hani ummadığın insanların beklenti dolu sevgisindense karşılıksız, karşılıklı bir gülümseme hayatın güzel olduğunu hissettiriyor. "Yaşa!" diyor resmen. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. valla planlamayınca hiçbişi zamanında bitmiyo hep bi eksiklik duygusu oluyo.

    kozmetike sahiden de benziyo ama evet o şık komik.
    :)

    YanıtlaSil
  11. deeptone, evet sanki rastgele yaşıyormuşum gibi hissediyorum öyle. Kötü yaa.
    Evet, o konuya ilk yorum yapan sen oldun.

    YanıtlaSil

Her fikir değerlidir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...