11 Mart 2012 Pazar

Mim: Kişisel Bakım

Sevgili Senden Benden Bizden ve biricit beni mimlemişlerdi. Şimdi yazayım diyorum. Kişisel bakım konulu bir mim.


Efendim, ben bu konuda çok dertliyim. Dert derken, şöyle izah edeyim. Şimdi bizim ailede benden kimse bu tür şeylerle aşırı ilgilenmezmiş. Yani benimki aileme göre aşırı. Ablamın tek kişisel bakımı krem sürmekti herhalde. Bir de parfüm ve de sürme çekmek. Babam bana hep "Evi kozmetikçiye çevirdin."der. Halbuki benimki başkalarının yanında inanın hiç!! Abartı efendim! Babama göre şampuan, duş jeli falan da gereksiz. :)
Bu sebepledir ki, bu konularda evde bana danışılır. "Şuna hangi kremi kullanayım, kızım bana bir parfüm sık." vs. Hatta yeğenim bile bir keresinde dudakları çatlayınca yanındakilere demiş ki, "Teyzem olsaydı onun dudak kreminden sürerdim." :DD ama tüm bu anlattıklarım benim bu konularda uzman olduğum sonucunu çıkarmasın. 


Ayrıca, son zamanlarda bizzat denedim. Yüzüme hiçbir ürün kullanmadığımda daha rahat. Ne sivilce ne başka bir şey. Peeling, maske, sabun kullandıkça yüzüm bakılmayacak hal aldı. Bunu son hafta denedim. Ya da başka psikolojik sebeplerden mi bilemiyorum ama istedikçe istiyor yani.


Ben sorulara başlayayım, yoksa daha çok dertlenirim.

1. Saç bakımı için ne yaparsın, ne kullanırsın?


Çok fazla bir şey yapmıyorum. Şampuan olarak Gliss kullanıyorum. Mis gibi keratin kokuyor. Saçımın kokusu burnuma geldikçe "Ohh, diyorum. Keratin özlü saçlar." :D Pantene, Dove, Elidor gibi tüm şampuanlardan sonra Biokill ve Gliss'in saçlarımı dökmediğini fark ettim. Düşünün, sabah yataktan kalktığımda bir avuç saç yastığımda dururdu öyle. Korkunçtu! Ama artık yastığım tertemiz, gerçekten. Stresten desem yine var stres. Artık bilemeyeceğim. 


Okul zamanı Elidor Şekillendirici kullanırdım. O da güzel kokuyor ama yıkamak gerekiyordu.

Şu çeşitli yağlarla, yapraklarla yapılan bakımları denemek istiyorum fakat çok uzun sürdürebileceğimi sanmıyorum. 



Bu sene içerisinde saçımı ilk defa boyadım. Kızıla. İlki daha hoştu. Ondan sonra tekrar boyadım. Dibi geldi. Dip yaptırmak da içimden gelmiyor bu ara. 

2. Yüz ve cilt bakımı için ne uygularsın?


Malum evdeyim, aklıma geldikçe sürekli krem sürerim. 


Loreal'in temizleme sütünü sık kullanıyorum. Ablamın alıp da kullanmadığı bir iki arındırıcı tonik var ama pek işe yaramıyor sanırım. Siyah noktalar için killi sabun kullanıyorum yüz fırçası ile. Bir de en son aldığım yoğurtlu böğürtlenli sabunu denedim. 


Göz makyajı temizleyicisini çok seviyorum. 
Göz altı için de Innova'nın yeşil çaylı ürününü kullanıyorum.
Bunların dışında doktorumun verdiği sivilce izleri ve burun çevresi için verdiği kremlerim var. Her zaman olmasa da kullanıyorum.


3. Dudak bakımı için ne kullanıyorsun?


Dudağımın bir kısmında doğuştan damar genişlemesi olduğu için mecburen parlatıcı kullanıyorum. O da genelde Nivea'nın dudak kremleri. Çilekliler vişneliler çok belli oluyor. O yüzden su bazlı olanı tercih ediyorum.

Ek olarak, doktorumun verdiği kremler vardı. Ama işe yaramıyor.





4. El ve ayak bakımı için ne kullanırsın? 


Fazladan bir çabam yok, genelde kremi bol kullanırım. Ellerim için Oriflame'in el ve tırnak kremini kullanıyorum. Zorla aldırmıştı annem. Büyük tüp bitmek bilmiyor. 

5. En son kişisel bakım ürünü olarak ne aldın?


En son Oriflame'in Tender Care Balmumu Karamellisini aldım. Tesadüfen aldım, "mucize krem" dediler. Ama kokusuna bayıldım. Yok böyle bir şey! Kahve gibi, karamel gibi, çikolata gibi. Bir de balmumu ya, yüzünüzde kokusu. Çikolata yiyormuşsunuz gibi oluyor. Uçuk ve pişik için önerdiler ama henüz öyle bir durumum olmadı. 



Bu mimi yine son cevaplayanlardan biriyim herhalde. Takip edemedim herkesi aslında.
En iyisi mimlememek. 
Yazmayıp da yazmak isteyen olursa tabi ki sevinirim. 


Görüşmek üzere.
Dua ile...

6 yorum:

  1. Bloğundaki ankete oy verdim de, bu konuda izin almak istedim. Ben de böyle bir anket oluşturmak istiyorum bloğumda olmasını istediğiniz şeyler nelerdir gibi... Aynı türde anket oluşturursam çalmış olmam değil mi? :)

    YanıtlaSil
  2. Dilara, yok canım, olur mu öyle şey? Tabi ki oluşturabilirsin sen de. Ben icat etmedim ya sonuçta. :)
    Yine de teşekkür ederim nezaketin için.

    YanıtlaSil
  3. tesekkurler canım mımı cvpladığın ıcın bu yesılcayda mucızemı var son zmnlarda kozmetıkte kullanıyor cokca faydalı sanırım:)

    YanıtlaSil
  4. biricit, rica ederim canım.
    Evet yaa, özellikle göz altındaki morlukları, torbaları, kırışıklıkları azaltıyormuş. Ben de gözlüğü bırakıp lense geçince almıştım torbaları önlemek için. Sürünce hissediyorsun böyle hafif bir yanma oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Canım çok teşekkürler cevaplar için :) Benim annem ve babam'da öyle düşünüyor duş jeli filan gereksiz şeyler diyorlar ama ben pek dinlemiyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Senden Benden Bizden, ayy ben de dinlemiyorum tabi. Sonra bana geliyorlar tabi "Şuna ne sürelim?" falan diye. :)

    YanıtlaSil

Her fikir değerlidir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...