9 Temmuz 2013 Salı

Ley Ley Mimi Mimi Ley 3


Selamlar. Spot Işığını Arayan Kız'ın sayfasında hoş bir mimle karşılaştım. Çok farklı sorular değil, cevaplarım da ilginç değil ama içimden geldi şu an. Bilemiyorum artık. Zaten en az bir yıldır mim cevaplamamıştım. Bazen zoruna gider insanın ama içinden gelince böyle oluyor demek ki.


KURALLAR: 
-Sorular içerisinde bir kuralla belirtilmediği sürece, soruları yalanlarla cevap vermek kesinlikle yasaktır.
-Sorulardan herhangi biri boş bırakılamaz.
-Mim bitirildikten sonra kadim bir ritüel olarak 3 su bardağı -yaklaşık 800 ml- su içilmelidir. (Lütfen yanınızda bulundurunuz.)
-Mim aile bireyleri tarafından yarıda kesilirse lütfen kaydedip kapatınız, sekmeyi değiştiriniz veyahut pencereyi aşağıya indiriniz.
-Bu mimin ideal cevap süresi 15 ve 45 dakika arasıdır. Puanlama veya sıralama yapılmayacaktır.
-Mim yapılırken giriş ve kurallar kısmının paylaşılması zorunludur.
-Başlamadan önce lütfen ekran parlaklığınızı makul bir düzeye getirip fişinizi elektrik kaynağına takınız. Ani kapanmalar ve batarya bitmesi gibi vakalar sigortamıza dahil değildir.


1-En sevdiğiniz renk/renkler nedir?
Beyaz çoğu zaman favorimdir. Ama bu yaz kıyafetlerimde özellikle su yeşilini ve pudrayı tercih ediyorum. İkisi de beyazla harika oluyor. 

2. İnsanları boy/kilo/dış görünüş/göz rengi/vesaireye göre sınıflar mısınız?
Sınıflamam, sevmem ama şöyle bir durum var. Bir kişiyi tanıtmam gerektiğinde bu özelliklerden bahsederim. Çünkü kıyafetleri hiç aklımda kalmaz. İşte kilolu, kısa, kaşı birmiş gibi duran diye tariflerim olmuştur. :)

3. Ayakkabı numaranız nedir?
Güzel soru. Ayakkabı numaram 35.5. Evet, evet! Yanlış duymadınız. Yok, küçük olması iyidir bazılarına göre ama ayakkabı seçiminde çok zorluk yaşatıyor. Belli yerler dışında böyle bir numara bulmam ya da yaptırmam zor oluyor. Hatta en son Muya'dan özel siparişle almıştım ayakkabı.

4.Hiç dişiniz çürüdü mü?
Diş bu, çürümez mi? Çocukluğum dişçi koltuğunda geçti diyebilirim. Dişimdeki dolgu ve kanal tedavisi sayısını bilmiyorum ama dişlerim sağlıklı olmadı şimdiye kadar. Ama çok şükür ki, düzgünler. :)

5.Herhangi bir yeteneğiniz var mı?
Yetenek?.. Müzik aletleri ve sporla ilgim yoktur. Ama hafızam iyidir. Elimin ayarı da iyidir, özellikle mutfakta harikalar yaratmak adına. Yetenekse bunlar...

6- İlgi alanlarınız nelerdir?
En büyük ilgi alanım kitaplar. Okuması, alması, saklaması, bakımı... Her şeyi ile. Kitap alışverişi hastalık oluyor zamanla. Bu zaten bende ilgi alanı olmaktan çıktı, bir alışkanlık, bir bağımlılık.

Ayrıca film izlemeyi seviyorum. Kendimce çok fazla film kültürüm olmadığını düşündüm uzun süre ama benim izlediğim film kadar film izlemeyen arkadaşlarımın olduğunu görünce bu düşüncemden vazgeçtim. Geçen bir film izlerken Forest Gump'a değinme yapıyor filmde, ben gülüyorum, kimse anlamıyor. O ney diyorlar... :)

7. Hayatınız boyunca en nefret ettiğiniz insanlardan birinin kişiliğini tanımlayınız.
En nefret ettiğim insan, başkalarının hayatına karışan ve de her lafıyla ortalığı karıştıran ve hiçbir şey yapmamış gibi masumiyet maskesi ile bir köşeye çekilenler. Bir de çok konuşanları sevmem. Bu özellikleri barındıran biri var, evet. Maalesef.

8. Şu anda resmi olarak eğitim görüyor musunuz? Okulla ilgili düşüncelerinizi belirtiniz.
Eğitim görmüyorum, eğitim veriyorum. :) Vermeye çalışıyorum. 1 yıllık öğretmenlik hayatım bazı yönlerden su gibi akıp geçti bazı yönlerdense eziyetli oldu. Ama çok şükür ki, çok güzel bir okulum var. Her yönden şanslı hissediyorum kendimi. Sadece idareden memnun değilim diğer öğretmen arkadaşlar gibi. :)

  

9. İnsanlarla ilişkilerinizi nasıl tanımlarsınız? İnsanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sorular ucu açık sorular ama dilim döndüğünce cevaplamaya çalışıyorum.

İnsanlarla ilişkilerim genelde mesafeli olmuştur. Başlarda kimseyle hemen canım cicimli olamam. Hep bir boşluk bırakırım. Ama sonra da çok seversem, severim. Bu sene de öyle oldu. Okulda öğretmen arkadaşları bir yıl boyunca gözledim. Kim iyi niyetli, kim insanları kullanmaya çalışıyorum gözlemledim. Bunları göz önüne alarak bir şeyler yapmaya çalıştım.

Genel ilişkilerde ise çok fazla açık değilimdir. Kendimi çok iyi ifade edemiyorum bazen. Sessiz kalıyorum. Kendi içimde her şeyi hallediyorum ama bazen söze dökemiyorum. 

İnsanlar... Çeşit çeşit. Tuhaf olanları daha çok ama.

10. Cinsiyet rolleriyle ilgili fikir ve düşünceleriniz nelerdir?
Cinsiyet rolleri ile ilgili şöyle düşünüyorum. Bazı işler güç gerektirir, özellikle ben yapamam. Bu yüzden "Bu erkek işidir." sözünü desteklerim. Sırf eşitlik adına altından kalkamayacağım erkek işlerini üstlenmeyi mantıklı bulmuyorum. Allah'ım erkeği ve kadını birbirinden farklı yaratmış. Tabi bu yaratımın da mutlaka sonuçları ve gerekleri olacaktır. Kadın daha naif, hassas iken erkek kuvvetlidir. En basiti bu. Ama bu bahsettiğim işlerin farklılığına göre değişir. Ben eşit olduğumuzu düşünmüyorum, sadece eşit haklara sahip olmamız gerektiğine inanıyorum.

11. Türkçe'nin dil kurallarını nasıl buluyorsunuz?
Tam benlik soru. Bir Türkçeciye sorulabilecek en güzel soru. Ama ben Türkçe kelimesinden sonra gelen eklerin kesme işareti ile ayrılmasının yanlış olduğunu bildirerek soruyu cevaplamış olayım. Yani şöyle ki, "Türkçenin" yazımı doğru, "Türkçe'nin" yazımı yanlıştır. :D

12. Kendinizi etrafınızdaki insanlardan üstün görür müsünüz?
Bazen. Gerçekten üstün olduğumu görürsem kendimi ezdirmem. Üstünlük burada benim için kibir veya koltuk kabartma anlamında değil, sadece kendi içimde yaşadığım güven anlamındadır. 

13. Uykuyu sever misiniz, küçükken sever miydiniz?

İş hayatına başlamadan önce sevmezdim. Ama sabahları erken kalkma düşüncesi olduğundan beri, hesap yapıyorum. İşte saat 12 ise, sabah 06.40'ta kalkıyorum. "Evyah! Bu kadar uyku yetmeyecek!" diye tedirgin oluyorum. Günümün yorgun geçeceğini düşünerek daha erken uyumaya çalıştım. Ama tatilde bu yok, harika!

14. Biri size bugün ölecek olduğunuzu söylese üzülür müydünüz, üzülürseniz ne için üzülürdünüz?
Üzülürdüm, daha evlenmeden, çoluk çocuğa karışmadan, hayatımı yaşamadan... :)  

15. Paraya ve statüye değer verir misiniz?
Statüye değer veririm ama gerçekten çalışma ile o koltuğa geçiliyorsa. Yok, işin ucunda başka dalavereler varsa saygım yoktur. Paraya gelince değer veriyorum. Bu sene daha iyi anladım ki, paran varsa iyi yaşıyorsun. Paran varsa, güvenin var. Maalesef böyle. Paran varsa sen de varsın. Yıllarca hep karşı çıktım buna ama o zamanlar baba parası yediğim öğrencilik günlerimdi.

16. Kendinizle ilgili 3'ü doğru 4 şey söyleyin.
- Yalnızlığı çok seviyorum.
- Evlilikten korkmaya başlıyorum. 
- Özgür olmak istiyorum.
- Öğrencilerimi dövmek istediğim anlar olmadı. :)

17. Banyo yapmayı sever misiniz?
Seviyorum ama bazen dar zamanlarda vakit kaybı gibi geliyor. 

18. Hayvanları sever misiniz, en çok ne tür hayvanları seversiniz?
Hayvanları severim ama şirin olacak. Ama bakımını üstlenemem henüz.

19. Genetik bilimiyle ilgili düşünceleriniz nelerdir? Canlıların genetiğinin değiştirilmesi sizce ne gibi sonuçlar doğurabilir? (Şöyle iyi/kötü sonuçlar doğurabilir çünkü...)
Bu denli bilimsel sonuçlara varılması güzel ama yaradılış açısından müdahale edilmesine karşıyım. Doğru bulmuyorum. 

20. Hayatınızı nasıl buluyorsunuz?
Şu an bazılarına göre en heyecanlı dönemimdeyim. Tatlı telaşlar diyelim. Meslek açısından da birçok arkadaşımın olmak istediği ama olamadığı yerdeyim. Ama binlerce şükür Rabbime.

21. Yaz tatilini beğendiniz mi?
Fikri güzel ama henüz tadına varamıyorum. Çünkü nişanlım KPSS'ye girdi ve girecek. Onun stresi ve düğün hazırlıkları bu yazı bana yaşatmayacak gibi.

22. Dış görünüşünüze önem verir misiniz?
Veririm. İnsan kendini yansıtır. Bunu öğrencilerimde daha iyi gözlemledim. Ama tamamen de bir önyargı oluşturmamalı. Bunun dengesi bizde.

23. İnternet sizi tatmin ediyor mu?
Bazen. Bazen o kadar sıkılıyorum ki... Yetmiyor. Oturasım gelmiyor başına.

24. Kaşınızı kaldırabiliyor musunuz? (İkisini birden değil, şu kaş atma olayı.)
Evet. :)


25. Gözlüklü müsünüz? Gözlüklüyseniz lens mi yoksa gözlük mü tercih edersiniz? Gözlüksüzseniz, gözleriniz bozuk olsaydı lens mi yoksa gözlük mü kullanmayı tercih ederdiniz?

Gözlüklü idim. Halen evde gözlük kullanıyorum, dışarıda lens. Lens çok rahat ama üç ay önce geçirdiğim alerji yüzünden daha az kullanmaya çalışıyorum. Ama gözlük bir yük gibi. Hatta bugün lens siparişi verim internetten, bakalım ne olacak.

Sorular güzeldi, güzel vakit geçirdim ben. Okuyan arkadaşlarımdan isteyenler cevaplayabilir. Kimseyi zorlamak istemiyorum. Tercih sizin. 

Sevgiler...



(Görseller favim'den)



1 yorum:

  1. Bloggerlar arasında ne çok öğretmen varmış. Bu tür mimlerden sonra fark ettim. Okumak keyifliydi :)

    YanıtlaSil

Her fikir değerlidir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...